zondag 15 november 2009

waste equals caution

zaterdag hebben we het afval weggebracht....
Dus? Dat doen de meeste mensen toch twee keer per week?
En om dat op je blog te schrijven is net zo interessant als mensen die twitteren hoeveel velletjes wc papier verbruiken.. toch?

Hier is de vuilnis een tweejaarlijks evenement en dus wel degelijk bijzonder. Het stinkt niet en er zijn ook geen was- of zwarte beren die de vuilnisbakken plunderen die buiten staan. Dat komt doordat ten eerste geen voedselresten tussen het afval belanden (zie waste equals food). Glas, plastic flessen en aluminium blikjes worden eerst afgespoeld en daarna in een grote bak gedaan voor de recycling.

Een volle pick-up brachten we naar de afvalverwerking en het vuilnis dumpten we in een gigantische loods. Het afval bestond niet alleen uit keurige witte afvalzakken zoals de onze, maar bevatte bankstellen, gloednieuwe fietsen en helemaal vooraan stond een gloednieuwe weber-barbecue.

Die laatste konden we niet laten staan en laadden we weer in de pick-up. Eenmaal thuis gekomen bekeken we onze buit beter en begrepen we opeens waarom de vorige eigenaar de barbecue dumpte.

twee vrouwtjes zwarte weduwen hadden hun intrek genomen in de barbecue. Hoewel ze niet groter zijn dan een erwt zijn het de meest giftige van alle spinnen en kunnen ze dodelijk zijn voor kinderen. volwassen hebben meestal 'slechts' ademhalingsproblemen en stekende pijn nadat ze gebeten zijn. Maar gedeeltelijke verlamming of een hartaanval behoort ook tot de mogelijkheden.
afval is dus niet alleen voedsel, maar ook gevaar en voorzichtigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten